Bel ons
+31 (0)35 699 32 60

Bron: Online Ondernemen
Datum: 10 september 2015

Kees Koopmanschap van De Coop & Haegen maakte in 2013 samen met een partner een nieuwe visie en strategie voor zijn kantoor. Het resultaat? Drie nieuwe bouwstenen, waarvan er één volledig draait om advies: DNA Management. Met DNA Management helpt Koopmanschap MKB’ers een solide toekomst voor hun bedrijven op te bouwen.

Advies accountant houdt niet op

Hoe dat werkt? Naast een bedrijfsvisie en een toekomststrategie bieden ze ook langdurige begeleiding aan. Zo houden ze een vinger aan de pols en wordt erop toegezien dat de nieuwe strategie ook effect sorteert. Het advies van een accountant houdt dus niet op na 1 keer, legt Koopmanschap uit: “Vaak worden consultants ingehuurd, die maken met ondernemers een toekomstvisie, en vervolgens zijn ze weg. Wij blijven het monitoren.”

Nieuwe werkwijze

Naast de introductie van de drie nieuwe bouwstenen (DNA Management, Cijfers-as-a-Service en Fiscale dienstverlening) werd de werkwijze van het kantoor aangepast. Dat was essentieel bij de implementatie van de frisse structuur en het nieuwe aanbod van diensten. Dergelijke grote veranderingen gaan, als ze grondig worden geïmplementeerd, immers altijd gepaard met het straktrekken van processen.

Cloud is een voorwaarde

De administratie zou bij De Coop & Haegen voortaan ook anders worden aangepakt. Daarom ging die eind 2013 volledig de cloud in! Het werken in de cloud is volgens Koopmanschap echt een voorwaarde om ondernemers van goed advies kunnen voorzien: “Als accountant moet je ondernemers eerst ontzorgen wat betreft hun administratie. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat ondernemers realtime inzicht hebben in hun financiële positie.”

Alles gaat anders

Door al die hervormingen houden nu nog slechts 4 van de 18 medewerkers bij De Coop & Haegen zich bezig met invoerwerk. Maar hun nieuwe strategie en werkwijze hebben nog méér ingrijpende gevolgen gehad. De relatie en samenwerking met hun klanten is bijvoorbeeld sterk veranderd. Benieuwd welke invloed dat heeft op dit kantoor én hun klanten? Of wil je meer weten over hun DNA Management diensten?