Bel ons
+31 (0)35 699 32 60

Nieuwsblog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
2 minutes reading time (396 words)

De managementagenda geeft Blueprint houvast

De managementagenda geeft Blueprint houvast

Blueprint Eyewear is een Nederlands merk in skibrillen en zonnebrillen. Het bedrijf bestaat inmiddels drie en een half jaar en boekt grote successen. Het laatste model is een skibril waar je verdonkerde glazen door middel van magneten in plaatst en weer uithaalt wanneer de zon niet schijnt. Door middel van kickstarter haalden ze €129.000 euro op om dit model te realiseren. We spreken een van de eigenaren Floris Zwolsman hoe het tot dit succes is gekomen met onder andere het DNA-traject.

 

 

“We zaten al bij de Coop & Haegen voor onze financiële afwikkeling toen Kees begon over DNA Management. Dit is bedoeld om doelgericht te ondernemen. Tot die tijd hadden mijn compagnon Maarten en ik regelmatig het idee dat onze toekomstvisie lijnrecht tegenover elkaar stond. We vonden dat we heel verschillend dachten over de richting van ons bedrijf. Maar tijdens het DNA Management-traject bleek dat helemaal niet zo te zijn.”

Meerdere gesprekken

“Het DNA-traject kijkt naar de invloeden vanuit de buitenwereld en vertaalt dat naar een doelgroep. Wanneer je de doelgroep kent, kun je keuzes maken. Zo krijg je een helder beeld van je bedrijf en de weg die je in wilt slaan. Met De Coop & Haegen stelden we vervolgens een managementagenda op. Dit geeft veel houvast.”

Solide investering

“Omdat een financiering vanuit de bank moeilijk kon zijn, startten wij een project op kickstarter en gelijktijdig een crowdfundingsproject op Geld voor Elkaar. Binnen drie uur hadden we voldoende opgehaald om onze wensen waar te maken. Door de managementagenda konden we een degelijke prognose presenteren en een ondernemingsplan met een gedegen toekomstvisie. Dan is het niet moeilijk investeerders te overtuigen.”

Opnieuw om de tafel

“Nu we deze financiën ontvangen kunnen we aan de slag met het bestellen van voorraad. Deze investering scheelt in transportkosten, maakt ons een serieuzere partij in China vanwege het volume en zorgt ervoor dat we direct kunnen leveren bij een bestelling. Om dit soort zaken in goede banen te leiden en slim te investeren gaan we weer om de tafel bij De Coop & Haegen. Zij kennen ons bedrijf uit hun broekzak.”

Snelheid geboden

“Het recente project vroeg om een directe aanpassing van de juridische structuur. Het accountantskantoor hielp ons binnen een week de hele BV-structuur aan te passen. Daarnaast hebben wij altijd realtime inzicht in onze administratie. Zonder die tool zou ik echt niet meer kunnen.”

 

 

 

De samenleving verandert, ben jij er klaar voor?
Ons team is klaar voor 2016!